Omrolkussen Beste tech-idee 2019

20 september 2019

Het door neurochirurg Paul Depauw bedachte omrolkussen is genomineerd voor Beste tech-idee 2019. Zijn vinding staat bij de online verkiezing nu op de tweede plaats. Help jij Depauw mee om te winnen?

Klik hier om te stemmen, zodat het idee ('de paperclip van de rugchirurgie') op de eerste plaats komt. Stemmen kan tot 1 oktober.

​De opblaasmat met daarin perslucht wordt gebruikt om patiënten die onder narcose zijn om te draaien op de operatietafel. De patiënt ligt op de mat waar langzaam perslucht in komt, hierdoor kantelt het lichaam. 

De OK-medewerkers hoeven hierdoor niet meer te tillen. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook veiliger, hygiënischer en sneller. Kijk hieronder voor een demonstratie van het kussen.​

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Gerelateerd nieuws

Wereldprimeur in neurochirurgie

Perslucht om patiënten om te draaien op de operatietafel, en opblaasbare operatiekussens waar zij op liggen tijdens de operatie. Een wereldprimeur in het ETZ , want voor het eerst zijn deze innovaties toegepast tijdens een operatie.