Muziekids Studio 5-jarig bestaan Guus Meeuwis

22 mei 2019

De Guus Meeuwis Muziekids Studio in ons ziekenhuis bestaat precies vijf jaar. Dat werd maandagmiddag 20 mei gevierd met een feestje. Uiteraard was naamgever Guus Meeuwis ook van de partij.

Het 5-jarig bestaan van de Studio werd met veel muziek gevierd.
Het 5-jarig bestaan van de Studio werd met veel muziek gevierd.

Guus kwam naar het lustrumfeest om samen met de aanwezige kinderen muziek te maken. Maar eerst mocht hij namens de stichting Muziekids een aantal cheques in ontvangst nemen. Danaé Zijlmans overhandigde een cheque van 555 euro. Danaé voert een hartverwarmende strijd tegen de ziekte Anti-NMDA, maar vindt het ook belangrijk dat zieke kinderen muziek kunnen maken in de Studio. Stichting ‘Boek winst’ had een cheque van 1.500 euro voor Guus meegenomen. De leerlingen van basisschool Berkeloo wisten maar liefst 6.070 euro voor de Studio in te zamelen. En stichting Ronde Tafel Willem II verhoogde de feestvreugde met een toezegging van 5.000 euro. Mede dankzij deze giften kan 365 dagen per jaar onder professionele leiding muziek worden gemaakt in de Studio.

Nadat Guus ook nog een fraaie muziekboom had onthuld, was tijd ingeruimd om een groot aantal liedjes te zingen. De studioleiders Christel, John en Addy lieten samen met de vrijwilligers een deel van het kinderrepertoire horen. Daarna sloot Guus zijn bezoek af met een rondje over de kinderafdeling.

De Guus Meeuwis Muziekids Studio is sinds mei 2014 het muzikale hart van locatie ETZ Elisabeth. Guus Meeuwis is ambassadeur van de Studio. In de Studio wordt muziek gemaakt met kinderen die de pech hebben door ziekte of ongeval in het ziekenhuis terecht te komen. De patiëntjes kunnen hier ongedwongen plezier maken en zo pijn en verdriet even vergeten.

Leerlingen van Basisschool Berkeloo zamelden 6.070 euro in voor de Studio.
Leerlingen van Basisschool Berkeloo zamelden 6.070 euro in.
Guus Meeuwis applaudisseert bij de onthulling van de muziekboom.
Guus Meeuwis applaudisseert bij de onthulling van de muziekboom.