ART-kinderkanker studie

19 april 2019

Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis doet mee aan een landelijke studie naar het risico op kanker bij kinderen geboren na vruchtbaarheidsbehandelingen (in vitro fertilisatie (IVF) en intracytoplasmatische sperma injectie (ICSI)) van moeders die zijn behandeld in de periode 2001-2012.

CVB neemt deel aan ART studie

Om dit te kunnen onderzoeken zullen gegevens van IVF- en ICSI-kinderen samengevoegd worden met gegevens over kanker, die verzameld worden door koppeling met de Nederlandse Kankerregistratie. De resultaten van deze studie zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de kennis over de mogelijke langtermijn gevolgen op de gezondheid van kinderen verwekt met vruchtbaarheidsbehandelingen.
De studie voldoet aan de huidige privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)).

Wanneer je niet wilt dat jouw gegevens en/of die van je kind(eren) worden meegenomen in dit onderzoek, dan kun je je afmelden bij dr. D. Consten, klinisch embryoloog of dr. J. Smeenk, gynaecoloog via ivfsecretariaat@etz.nl