Leerlingen zetten pop-up store op in ETZ Elisabeth

19 maart 2019

Leerlingen van Onderwijscentrum Leijpark openen vrijdag 29 maart voor één dag een pop-up store in de centrale hal van ETZ Elisabeth aan de Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. In deze tijdelijke winkel verkopen de leerlingen tussen 10.00 en 15.00 uur leuke pakketten aan patiënten en bezoekers van het ziekenhuis.

De VMBO-leerlingen kregen bij het vak ondernemen de opdracht een pop-up store te bedenken en te regelen. Met een beetje ondersteuning van de leerkrachten hebben ze zich vervolgens gebogen over inkoop, verkoop, administratie, marketing, magazijn en huisvesting. Vanwege de goede contacten met het ziekenhuis is besloten de verkoopkraam bij de entree van het ziekenhuis te plaatsen. De pop-up store blijft daar één dag staan.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Muziekids Studio in ETZ Elisabeth. Dit is een plek waar zieke kinderen onder professionele begeleiding muziek kunnen maken. En even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. De VMBO-leerlingen kozen voor de Muziekids Studio als goede doel omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen die in het ziekenhuis liggen ondanks hun ziekte toch plezier hebben.

De pop-up store wordt bemand door onder anderen (vlnr) Thijs, Jens en Sieme. FOTO: ETZ Fotografie & Film
De pop-up store wordt bemand door onder anderen (vlnr) Thijs, Jens en Sieme.
FOTO: ETZ Fotografie & Film/Maria van der Heyden