Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019!

24 december 2018

Kerstwens ETZ 2018
 

We blikken met u en ruim 6.500 medewerkers en vrijwilligers terug op een bewogen jaar. Vol met bijzonder mijlpalen die ons weer een stap dichter brengen bij het bieden van buitengewone zorg aan onze patiënten. Zorg die helemaal is toegespitst op de patiënt. Want onze specialisten zijn dan wel de medische experts, maar elke patiënt weet zelf het beste wat bij hem of haar past.

Wij lanceerden voorjaar 2018 een nieuw Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) waarmee patiënten eenvoudiger en sneller inzicht krijgen in hun persoonlijke gegevens. Daardoor worden ze nog beter betrokken bij het eigen zorgproces. Voor patiëntenportaal MijnETZ hebben zich de eerste maanden al meer dan 40.000 patiënten aangemeld.

De stem van de patiënt wordt ook in het ETZ steeds belangrijker. Zo worden patiënten met longkanker nauw betrokken bij alle, belangrijke keuzemomenten vóór, tijdens en na hun behandeling. Voor traumapatiënten en neurologische patiënten zijn we een nazorgpoli gestart. Daardoor krijgen patiënten ook ruim na ontslag uit het ziekenhuis de zorg die ze op dat moment nog nodig hebben. Verder hebben we dit jaar Fam geopend: een plek in ons ziekenhuis waar het gezin centraal staat en geboortezorg en kindergeneeskunde onder één dak samenwerken. 

Kunt u zich nog de winterstorm op 18 januari 2018 herinneren? Het was toen extreem druk op de Spoedeisende Hulp, waar met man en macht werd gewerkt om stormslachtoffers op te vangen en te behandelen. In korte tijd werden toen veel extra verpleegkundigen en artsen opgeroepen, die onder grote druk goede medische zorg aan alle patiënten verleenden. Een proeve van bekwaamheid voor het ETZ als hét Traumacentrum voor Brabant.

Dit is slechts een kleine greep uit de stappen die we vooruit zetten om nog dichter bij onze patiënten te komen. Daar gaan we in het nieuwe jaar volop mee verder.