Team ministerie geeft uitleg over zorgverzekering in ETZ

10 december 2018

In de laatste weken van het jaar hebben veel mensen vragen over hun zorgverzekering. Daarom bezoekt een informatieteam van het ministerie van VWS maandag 17, dinsdag 18 en donderdag 20 december het ETZ om in de centrale hal van het ziekenhuis vragen van patiënten en bezoekers te beantwoorden.

Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019? Waar moet ik aan denken bij het overstappen van zorgverzekeraar? Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag? Wat het verschil is tussen een restitutie- of naturapolis? Veel landgenoten weten de antwoorden op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed gestart.

Ik regel mijn zorg goed

Voor het vierde jaar op rij komt het informatieteam van VWS naar het ETZ. Elk jaar speelt namelijk de grote vraag rond zorgverzekeringen weer op: ‘Stap ik over of niet?’ De campagne wil met zoveel mogelijk mensen in contact komen om vragen te beantwoorden en onduidelijkheid weg te nemen. Het promotieteam wil de wereld van de zorgverzekeringen overzichtelijk maken, waardoor iedereen een weloverwogen keuze kan maken.

Programma

Het informatieteam van VWS is maandag 17 december van 09.00 tot 17.00 uur aanwezig in ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg). Het team bezoekt dinsdag 18 december ETZ Waalwijk (Kasteellaan) en donderdag 20 december ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan). Belangstellenden zijn ook hier tussen 09.00 en 17.00 uur welkom.

Ga voor meer informatie over de campagne naar www.ikregelmijnzorggoed.nl.