Lieve boodschapjes in de kerst-wensboom

13 december 2018

De locaties van het ETZ zijn weer in kerstsfeer gehuld. Een blik naar boven vestigt al snel de aandacht op de gouden engeltjes en rode kerstballen die de patiënten en bezoekers verwelkomen. Op de locaties Elisabeth en TweeSteden springen de prachtige, met rode en groene memoblaadjes gevulde wensbomen direct in het oog.

Patiënten, familie, vrienden en medewerkers kunnen in deze grote bomen hun wensen achterlaten. In de bomen hangt al een groot al aantal berichtjes over steun, hoop en goede wensen voor 2019.

Een bezoeker hangt een kerstwens in de kerst-wensboomMargriet Bogaars hangt haar kerstwens in de kerst-wensboom

Pier van Eekert en Margriet Bogaars schrijven op locatie Elisabeth ook een wens op een papiertje. Ze vinden dat het ETZ prachtig aangekleed is. Tijdens de wandeling naar de uitgang staan beiden even stil bij de wensboom. “We zien een gezamenlijke wens van moeder en dochter in de boom hangen. De moeder wenst haar dochter heel veel sterkte, en de dochter hoopt snel thuis te zijn”, vertelt Margriet. “Dat is indrukwekkend om te lezen.”

De boom hangt inmiddels al redelijk vol met kaartjes, maar de wens van Pier er Margriet past er gelukkig nog bij. Pier kwam naar het ziekenhuis voor een CT-scan en Margriet ging met hem mee. Het gaat gelukkig goed met Pier. Tijdens de controles is er niets bijzonders gevonden en daar zijn ze erg blij mee. “Iedereen verdient een gezond en goed leven”, vertelt Pier. “Mijn wens is niet heel speciaal, maar ik wil graag dat iedereen kerst kan vieren met de hele familie.”