Terugblik Lean Symposium 2018

10 oktober 2018

Op donderdag 27 september vond het Lean Symposium plaats: een dag met veel flow en inhoudelijke eyeopeners op het gebied van het ritme van de patiënt. Want hoe ontdek je een ritme en flow? Waaruit bestaat een ritme? En hoe creëer je verandering in het ritme van een patiënt?

 

Antropologe Jitske Kramer trapte het symposium af en trakteerde de 200 deelnemers op lessen uit andere culturen. Het blijkt dat we voor nieuwe lessen niet ver hoeven te reizen: 'We doen rare dingen in kantoorgebouwen', aldus Jitske. Lucien Engelen bereidde de aanwezigen voor op 'de winter die gaat komen'. Zo liet hij zien dat we straks niet meer alleen boodschappen online inkopen, maar ook onze zorg! Naast Jitske Kramer en Lucien Engelen waren er nog ruim 30 andere sprekers aanwezig.

Demos Horn en Stan van Rixtel zorgden er met hun percussietalenten voor dat alle deelnemers op tijd aanwezig waren bij het volgende programmaonderdeel. Daarnaast brachten muziekdocent Tudor Rutjes en gitarist Mark de Grauw het ritme letterlijk de zaal in door alle aanwezigen aan het emmer trommelen te krijgen.

We bedanken de sprekers, muzikanten én uiteraard de collega’s van het ETZ voor de organisatie van deze geslaagde dag. Lees het uitgebreide verslag van deze dag (pdf - 99 Kb).

In 2019 organiseert het ETZ voor de twaalfde keer een symposium over Lean, maar dan onder de naam Continu verbeteren.

Emmer trommelen op het Lean Symposium 2018 Lucien Engelen
Jitske Kramer Demos Horn en Stan van Rixtel trommelen op het Lean Symposium