Patiënten dansen in het ziekenhuis

29 oktober 2018

Bewegen draagt bij aan een sneller herstel of kan het verloop van een ziekte vertragen. Daarom biedt het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg patiënten de mogelijkheid om dinsdagochtend 6 november om 10.00 uur een groepsles te volgen van choreograaf Andrew Greenwood.

Dansen met patiënten

Tilburger Greenwood is gespecialiseerd in het maken van bewegingsprogramma’s voor patiënten die bijvoorbeeld kampen met dementie, stress, alzheimer of parkinson. Hij ziet het als zijn belangrijkste doel om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Greenwood brengt via zijn eigen platform Switch 2 Move de helende werking van dansen onder de aandacht.

De nieuwe activiteit in het ETZ wordt onder de titel ‘Bewegen voor iedereen’ aangeboden. De bewegingssessie vindt dinsdag 6 november van 10.00 tot circa 11.00 uur plaats in de Aula (route 73) op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60). Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (013) 22 12003 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur) of door een e-mail te sturen naar activiteitenzorg@etz.nl.