Zorgidee uroloog Paul Kil genomineerd

14 september 2018

Voor de lustrumeditie van de Onco Care Challenge 2018 zijn drie inzendingen genomineerd, waaronder een zorgidee van ETZ-uroloog Paul Kil. De inzendingen dingen mee naar de award voor het meest innovatieve idee ter verbetering van de zorg voor patiënten met kanker.

In totaal zijn er 17 ideeën ingestuurd. Het door ETZ-collega Janny van de Laar ingebrachte idee is helaas niet genomineerd. De winnaar van de Onco Care Challenge wordt 21 november 2018 bekendgemaakt en ontvangt dit jaar een cheque van 10.000 euro. Uroloog Paul Kil heeft al een keer eerder in 2015 de Onco Care Challenge gewonnen, met het project 'Optimale behandelkeuze voor patiënt met prostaatkanker door uro-oncologische samenwerking'.

De drie projecten die dit jaar zijn genomineerd omvatten uiteenlopende ideeën voor verbetering van de zorg voor mensen met kanker.

Met het project ‘Kanker heb je niet alleen’ van het ETZ richt uroloog Paul Kil zich op het betrekken van de partner van patiënten met prostaatkanker bij het proces van diagnose, begeleiding en follow up. Om dat proces goed te laten verlopen wil Paul Kil een instrument ontwikkelen om de patiënt - en met name de partner - bij te staan bij de moeilijkheden die ze in het proces tegen kunnen komen.

Beoordelingscriteria
Om de Onco Care Challenge te winnen, moet het beste zorgidee aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het project een direct voordeel voor de patiënt hebben en een aantoonbare bijdrage aan de verbetering van de oncologische zorg bieden. Projecten die innovatief en creatief zijn én waarbij de patiënt centraal staat, zijn vaak het meest succesvol. De jury van de Onco Care Challenge bestaat uit vertegenwoordigers van ziekenhuizen, zorgverzekeraars en patiënten.