ETZ ontvangt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk 2018

13 september 2018

Het ETZ heeft donderdag 13 september opnieuw zowel het Vaatkeurmerk als het Spataderkeurmerk ontvangen van de Harteraad, de patiëntenvereniging voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Dit betekent dat het ETZ voldoet aan de eisen die de Harteraad stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Het Spataderkeurmerk legt de focus op de kwaliteit van spataderbehandelingen. De keurmerken helpen mensen die moeilijk lopen door vaatvernauwingen of spataderen, en mensen met een verwijding van hun buikslagader (aneurysma) een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

De vaatchirurgen van het ETZ zijn blij met de hernieuwde erkenning, evenals de met hen samenwerkende specialisten. Zij proberen samen de zorg voor de vaatpatiënten steeds verder te verbeteren. 

Om het keurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Het ETZ voldoet al vele jaren aan deze eisen. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Op de website www.harteraad.nl is te zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk hebben ontvangen.