ETZ zoekt vrijwilliger boekenuitleen

30 mei 2018

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) biedt patiënten de mogelijkheid om gratis boeken te lenen tijdens de opnameperiode. De boekencollectie is afgestemd op kortdurend verblijf in het ETZ. Het ziekenhuis zoekt voor de locatie ETZ TweeSteden een vrijwilliger voor de boekenuitleen op dinsdagmiddag, van 14.00 tot 16.30 uur.

Vrijwilliger Vike Mulders laat een patiënt kennismaken met de collectie gesproken boeken. FOTO: ETZ Fotografie & Film
Vrijwilliger Vike Mulders laat een patiënt kennismaken met de collectie gesproken boeken.
FOTO: ETZ Fotografie & Film

Het ziekenhuis huurt de boeken bij Bibliotheek Midden-Brabant. Ook kunnen patiënten kennismaken met het gesproken boek van de landelijke bibliotheekservice ‘Passend Lezen’.
Wekelijks, op dinsdag en woensdag, worden alle verpleegafdelingen bezocht met een boekenkar. Per dagdeel zijn drie vrijwilligers beschikbaar. De rondgang gebeurt altijd met twee personen. Er wordt met een wisselrooster gewerkt.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Rosarie Orbons (06-8272 0801) of Caroline Nuiten-Zielhorst (06-2285 4034), coördinatoren vrijwilligerswerk. Zij zijn ook bereikbaar via vrijwilligerswerk@etz.nl.