ETZ genomineerd voor Computable Awards

22 mei 2018

Ict-vakblad Computable heeft het ETZ genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om het project ‘3D-printen in de zorg’. Ook projecten van Máxima Medisch Centrum, Prinses Máxima Centrum, Reinier Haga Groep en VGZ behoren tot de kanshebbers. De winnaar wordt 30 oktober bekendgemaakt.

Traumachirurg Mike Bemelman (l.) en promovendus Lars Brouwers tonen enkele 3D-prints.
Traumachirurg Mike Bemelman (l.) en promovendus Lars Brouwers tonen enkele 3D-prints.

De vijf genomineerde projecten zijn vastgesteld door een vakjury. Computable ontving in deze categorie in totaal 28 voordrachten. De genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg zijn:

  • 3D-printen in de zorg (Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Lions Heart Medical Centre en Ultimaker) – Lees het juryrapport
  • Beheer- en doorontwikkeling VGZ Zorg Apps (VGZ, Mendix, Onegini en Ordina) – Lees het juryrapport
  • Eerste integratie EPD en thuismetingen via Zorgplatform (Reinier Haga Groep, ChipSoft en FocusCura) – Lees het juryrapport
  • Mijn Máxima PLAN (Prinses Máxima Centrum en Mobiquity (i.s.m. CGI en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)) – Lees het juryrapport
  • Telemonitoring voor patiënten met COPD en hartfalen (Flow/Máxima Medisch Centrum en MiBida) – Lees het juryrapport

 

Stemmen

Op 5 juli start het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.