Benefietconcert voor Muziekids Studio

24 mei 2018

Tweedejaarsstudenten van de Academie voor Muziekeducatie, onderdeel van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, verzorgen woensdag 30 mei van 20.00 tot 21.30 uur een benefietconcert voor de Muziekids Studio in ETZ Elisabeth. Kaartjes à € 7,50 voor dit optreden zijn te reserveren via benefietconcertmuziekids@outlook.com. De opbrengst gaat volledig naar de Muziekids Studio.

Tijdens het concert staat het Nederlandse chanson centraal. De studenten zijn verdeeld over vier bands en hebben ieder de opdracht gekregen van docenten Chris van de Kuilen en Stef de Hond om aan de hand van zelf te kiezen repertoire van Stef Bos, Robert Long, Herman van Veen en Annie M.G. Schmidt een muzikaal optreden voor te bereiden en dit concert met elkaar te organiseren. 

Herman van Veen band

Dit is de Herman van Veen band, wil je alle andere bands zien? Bezoek dan onze Facebook-pagina!

De muziek

Geïnspireerd door de schat aan muziek waaruit de studenten konden putten, is er een bijzonder en afwisselend programma samengesteld, waarbij iedere student de ruimte heeft om te laten horen wat hij of zij kan. Veelal op het instrument dat tijdens de studie Docent Muziek als hun hoofdinstrument geldt. Vier grote namen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, vier ambitieuze en enthousiaste bands en plaats voor tweehonderd concertbezoekers in de aula op locatie ETZ Elisabeth aan de Hilvarenbeekseweg 60. Dat belooft wat!

Het concert

Het zou natuurlijk geweldig als de aula flink is gevuld, zodat een hoge opbrengst gerealiseerd wordt voor de Muziekids Studio, een fantastische plek waar jonge patiëntjes onder professionele begeleiding muziek kunnen maken. En wat is er mooier dan door het maken van muziek anderen de mogelijkheid krijgen om op hun beurt weer muziek te maken?

Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via benefietconcertmuziekids@outlook.com. Kaarten worden woensdag 30 mei vanaf 19.30 uur bij de ingang van de Aula (volg route 73) verkocht.