Verpleegafdeling Neurologie viert lente met tulpen

21 maart 2018

Verpleegafdeling G (Neurologie) heeft dinsdag 20 maart de start van de lente gevierd met een grote partij bloemen. Aan alle patiënten, bezoekers en medewerkers werden bosjes tulpen uitgedeeld, die zonder uitzondering met een lach op ieders gezicht in ontvangst werden genomen. “Hier word ik vrolijk van”, was bijna op elke kamer te horen.

Als de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente. Dat was dinsdag 20 maart om 17.15 uur. De zorgverleners van Neurologie haalden de lente in huis met tulpjes, in de kleuren geel, paars en rood.

Volgens secretaresse Eugenie Wijnands zijn ongeveer 250 bossen uitgedeeld. “Een leuke verrassing voor onze patiënten en collega’s. De bijbehorende vaasjes hebben we zelf geknutseld, van lege pakken drinken.” Elke groene vaas was verfraaid met een treffende spreuk van Loesje: ‘Lente. Tijd om de bloemetjes en de bijtjes buiten te zetten’.

Het uitdelen van de bloemen trok veel aandacht op de afdeling. Dat was mede te danken aan de grote bakfiets van teamleider Yvette Tooten, waarmee de bloemen letterlijk de verpleegkamers binnen werden gereden. Dat alleen al zorgde voor vrolijke gezichten en veel hilariteit.

Lente vieren met tulpen