ETZ krijgt aanmeldzuilen op alle locaties

27 maart 2018

Niet meer wachten aan de balie, maar meteen plaatsnemen in de wachtruimte totdat de arts u binnenroept voor het spreekuur. Vanaf 31 maart werkt het ETZ op alle locaties met aanmeldzuilen in verband met de livegang van het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier.

Patiënten bij aanmeldzuil

Patiëntenpas om aan te melden

Om u aan te melden bij de aanmeldzuilen voor uw polikliniekafspraak, heeft u een patiëntenpas nodig. Heeft u deze al van ETZ TweeSteden of ETZ Waalwijk, dan kunt u die op alle locaties van het ETZ gebruiken.

Als u voor de eerste keer naar het ziekenhuis komt, meldt u zich eerst bij de afdeling Patiëntenregistratie voor het aanmaken van een persoonlijke ETZ patiëntenpas. U heeft daarvoor een geldig legitimatiebewijs nodig (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). De patiëntenpas gebruikt u om uzelf bij de zuil aan te melden voor uw afspraak.

De aanmeldzuilen gelden voor de polikliniek, dagbehandeling en afspraken op de functie- en onderzoeksafdelingen, zoals de afdeling Radiologie. De aanmeldzuil werkt niet voor het Afnamelaboratorium (bloedprikken), de Spoedeisende Hulp en klinische opnames.

Hoe werken de aanmeldzuilen?

Bij aanmelding met de patiëntenpas worden uw afspraak- en patiëntgegevens gecontroleerd in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). U krijgt uw afspraaktijd, zorgverlener, wachttijd en de route van de
polikliniek/afdeling met wachtkamernummer te zien. Na de aanmelding loopt u door naar de wachtruimte bij de polikliniek.

Voor rolstoelgebruikers zijn er geen aparte aanmeldzuilen. Gastvrouwen zijn aanwezig om patiënten bij de aanmeldzuilen te helpen, als dat nodig en gewenst is.

Nu op alle locaties

Op de locaties ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk wordt al gewerkt met aanmeldzuilen. Én met succes. Met de komst van het EPD worden de zuilen ook ingevoerd op ETZ Elisabeth.

Projectleider Berry van Esch: “De werkwijze met de patiëntenpas en de aanmeldzuil is veiliger voor de patiënt. Want met uw pas kunnen we u sneller identificeren. Zo zorgen de aanmeldzuilen ervoor dat het
proces van aanmelden wordt versneld, wat de polimedewerkers minder tijd kost.”

“Deze tijd wordt aan de patiënt besteed om bijvoorbeeld uitleg te geven of informatie te vragen. Met het tonen van de wachttijd willen we voorkomen dat patiënten onnodig op en neer naar de polikliniek
lopen. Het geeft gelegenheid om bijvoorbeeld eerst een kopje koffie te drinken en daarna door te lopen naar de poli.”

Meer weten?

Op onze website vindt u een lijst met veelgestelde vragen over de aanmeldzuilen. Klik op onderstaande link. 

Veelgestelde vragen aanmeldzuilen

Aanmeldzuilen

Op alle ETZ-locaties meld je je bij de aanmeldzuil aan voor je polikliniekafspraak.