Beestenboel op locatie ETZ Elisabeth

2 maart 2018

Kleine, aaibare dieren hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Dat werd woensdagmiddag 28 februari op leuke wijze bevestigd in de aula van ETZ Elisabeth, waar zieke kinderen naar hartenlust konden knuffelen met cavia’s, dwergkonijntjes, puppy’s en een goedgemutste, lome kat.

Dit niet alledaagse tafereel is mogelijk gemaakt door Elyse Verboom, die voor haar opleiding tot kinderarts anderhalf jaar in het ETZ werkzaam was. “Ik wilde de patiëntjes een leuk afscheidscadeau geven. Daarom heb ik de stichting Ark van Noah gevraagd deze dieren voor een middagje naar het ziekenhuis te brengen”, aldus Elyse.

Knuffelen met dieren in het ETZ

De kinderen die met hun ouders of begeleiders naar de aula kwamen om de diertjes te vertroetelen vonden het ‘heel gaaf’. Vooral het zelf voeren met worteltjes was een populaire bezigheid. Ook teamleider Nathalie Falkenburg en haar collega’s genoten volop van deze bijzondere dierenuurtjes. “De kinderen vergeten even dat ze ziek zijn. Deze activiteit is daarom zeker voor herhaling vatbaar, als we daar de juiste middelen voor kunnen vinden.”

Het bezoek van de diertjes vormt vanzelfsprekend geen gevaar voor de hygiëne in het ziekenhuis; de afdeling Infectiepreventie gaf toestemming omdat aan alle denkbare voorwaarden werd voldaan.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum op onze Facebook-pagina.