'Trots op hoge kwaliteit darmkankerchirurgie'

7 november 2017

In de berichtgeving van het Brabants Dagblad over de Ziekenhuis Top 100 (vrijdag 3 november) is een storende fout geslopen. Deze fout is dinsdag 7 november in de krant rechtgezet. Omdat waarschijnlijk niet iedereen deze rectificatie heeft gelezen – waaronder patiënten die in het ETZ geopereerd worden – geven we via dit bericht extra tekst en uitleg.

“Ik vind het verschrikkelijk dat patiënten onterecht in de krant hebben gelezen dat zij meer kans hebben om te sterven door de operatie die er juist hopelijk voor zorgt dat zij een lang en gezond leven kunnen hebben. Deze mensen wil ik dan ook geruststellen. Zij zijn bij ons in veilige handen. In Tilburg wordt goed voor ze gezorgd!”, aldus darmchirurg David Zimmerman. Daarom heeft hij een blog geschreven.

Hij legt in zijn blog uit hoe lastig het is om de beschikbare cijfers goed te duiden. Hij onderbouwt dit met grafieken en getallen. Wie de blog van David Zimmerman leest kan niet anders concluderen dan dat deze gedreven specialist terecht trots is op de hoge kwaliteit van de darmkankerchirurgie in ons ziekenhuis.

Klik hier om de blog van David Zimmerman te lezen.

David Zimmerman