Patiënten Obesitas Centrum wandelen zich fit

15 november 2017

Onlangs waren acht patiënten van het Obesitas Centrum al vroeg uit de veren voor een proefles Wandelfit. Deelnemers uit alle hoeken van Brabant kwamen samen met 'Maatjes' van het Obesitas Centrum om te wandelen en trainen. 

Patiënten wandelen door het Wandelbos

 
Wandeltrainster Ria Voorzee nam de enthousiaste wandelaars mee naar het in herfstkleuren gehulde Wandelbos in Tilburg. Tijdens het wandelen maakten deelnemers gebruik van Smoovey's: ringen gevuld met kogeltjes die zorgen voor extra inspanning en aanspanning van arm- en rompspieren. Open ruimtes en een speeltuintje werden gebruikt voor extra kracht- en balansoefeningen en een brug over het water diende als extra 'hindernis' tijdens het wandelen.

De sfeer zat er goed in en er was ruimte om eens gezellig bij te praten”, vertelt Peter Dekkers, fysiotherapeut bij het ETZ. “Het mooie aan Wandelfit is dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen en dat er steeds gezamenlijke oefeningen zijn waarbij deelnemers zo nodig ook even een rustmoment kunnen pakken. Wandeltrainster Ria voorziet deelnemers van praktische tips voor thuis om ook zelf het wandelen op te pakken.”  
 
Ook na afloop bleek er nog genoeg stof tot praten en werd de training afgesloten met koffie en thee. De proefles Wandelfit is een van de initiatieven van het Obesitas Centrum van het ETZ om patiënten op een laagdrempelige en leuke manier kennis te laten maken met verschillende sporten. Onlangs vond ook een fietstocht plaats. Binnenkort volgt een workshop yoga.   

Kracht- en balansoefeningen