Schildkliercafé op 14 november in ETZ

31 oktober 2017

Mensen met schildklierproblemen kunnen in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) contact met lotgenoten onderhouden. Het ziekenhuis houdt dinsdagmiddag 14 november een ‘Schildkliercafé’.
 
De bijeenkomst vindt van 13.30 tot 15.30 uur plaats in de Bestuurskamer (route 73) op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). Lotgenoten kunnen in het Schildkliercafé ervaringen delen en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen van Schildklierorganisatie Nederland. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via www.schildklier.nl.

Schildklier

De schildklier is een belangrijk orgaan voor stofwisselingsprocessen en groei. Het niet goed functioneren van de schildklier zorgt voor onder meer vermoeidheidsklachten, concentratiestoornissen, gewichtstoename of gewichtsafname. Bijna één miljoen mensen in Nederland hebben een schildklieraandoening. Zij moeten vaak levenslang medicijnen slikken.