Presentatie Heartsafe in ETZ TweeSteden

16 oktober 2017

De AED-verenigingen uit Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek/Diessen presenteren zich maandag 23 oktober van 11.00 tot 16.30 uur in de centrale hal van locatie ETZ TweeSteden aan de Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg. De leden van deze Heartsafe-organisaties geven informatie over de Automatische Externe Defibrillator (AED) en verzorgen demonstraties.

logo AEDDe vrijwilligers van Heartsafe nemen verschillende AED’s mee om aan belangstellenden te laten zien. Ook wordt een reanimatiepomp getoond, om mensen op te laten oefenen. Verder zijn vertegenwoordigers aanwezig van de Hartstichting en Hart4ALL. De AED-presentatie wordt gehouden in het kader van de Hartweek, die vanaf maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober in ETZ TweeSteden plaatsvindt. 

Werking AED

Een AED heeft twee elektroden (pads) die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. De AED analyseert het hartritme zodra de elektroden aangesloten zijn. Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten aan de hulpverlener. Het apparaat vertelt precies wat de hulpverlener moet doen: doorgaan met reanimeren óf een elektrische schok toedienen.