Obesitas Centrum biedt 'Beste zorg'

26 oktober 2017

Voor bariatrische zorg geeft verzekeraar CZ het Obesitas Centrum van het ETZ de beoordeling ‘Beste zorg’ voor 2018. Dit is de hoogste categorie die CZ hanteert bij de beoordeling van ziekenhuizen. ‘Beste zorg’ wil zeggen dat het ETZ als beste op de kwaliteitsnormen scoort. Het ETZ is daarmee een voorkeursziekenhuis voor CZ.Met de beoordeling ‘Beste zorg’ beveelt CZ het ETZ van harte aan voor zorg aan patiënten met ernstig overgewicht. CZ doet dit onder meer op basis van het aantal behandelingen per jaar, de aanwezigheid van een multidisciplinair behandelteam en hoeveel gewicht patiënten verliezen na een ingreep. Hier staat een uitgebreider overzicht van de kwaliteitseisen die CZ hanteert.

Obesitas

Ruim 10 procent van de Nederlandse bevolking lijdt aan extreem overgewicht. In het Obesitas Centrum van het ETZ kunnen zij terecht voor bariatrische zorg. Een vakkundig team van zorgprofessionals begeleidt patiënten op weg naar een gezond gewicht. Een operatie is één van de behandelmogelijkheden, maar ook diëtisten, psychologen en fysiotherapeuten staan patiënten bij.