ICT-storing locatie ETZ Elisabeth

7 september 2017

16.15 uur update: Storing opgelost

Het EPD op locatie ETZ Elisabeth is alweer enkele uren volledig operationeel. De ICT-omgeving blijft stabiel, waarmee de storing is opgelost.

Dank voor alle begrip en oprechte excuses voor het eventuele ongemak!


12.15 UUR UpDATE: Storing verholpen!

De locatie ETZ Elisabeth van het ETZ was vanochtend vroeg getroffen door een ICT-storing. Daardoor werkte het Elektronisch Patiëntendossier niet. De storing is inmiddels verholpen, daardoor kan het OK-programma weer worden opgestart.

We  betreuren het dat onze patiënten last hebben ondervonden van de storing. De patiënten die vandaag niet geopereerd konden worden krijgen van het ziekenhuis een bloemetje aangeboden, met onze welgemeende excuses. Kinderen krijgen een andere, passende attentie.

Patiënten en bezoekers die lang moesten wachten, kregen koffie en thee aangeboden. Bovendien hoefde vanochtend niet betaald te worden voor het parkeren, om het ongemak enigszins te verzachten.


10.45 uur UPDATE

Ondanks dat er met man en macht aan wordt gewerkt, kan de storing helaas deze ochtend niet meer worden opgelost. Later vandaag gaat dat wel lukken, maar er kunnen nog geen voorspellingen worden gedaan over de termijn.


De locatie Elisabeth van het ETZ is sinds vanochtend vroeg getroffen door een ICT-storing. Daardoor werkt het Elektronisch Patiëntendossier niet. Dit betekent dat de voor vandaag geplande operaties op locatie Elisabeth vooralsnog worden uitgesteld, tot de storing is verholpen.

Patiënten die momenteel in het ziekenhuis liggen, kunnen gewoon blijven. De poliklinieken zijn vanochtend wel opgestart, de geplande afspraken met deze patiënten gaan dus gewoon door. Wel moeten patiënten rekening houden met enige vertraging.

Ook de spoedzorg gaat vooralsnog door. Noodprocedures zijn gestart om de patiëntveiligheid te garanderen. 

We betreuren het als onze patiënten hinder ondervinden van de storing. Momenteel wordt intensief gewerkt aan meervoudige oplossingen. We weten echter nog niet wanneer de storing verholpen is. De oorzaak is wel bekend: een lokaal defect in de hardware.

Updates volgen later.