Aandacht voor het vrouwenhart op Dress Red Day

29 september 2017

Dress Red Day | HartstichtingHartproblemen worden nog te vaak over het hoofd gezien bij vrouwen. Daarom moet er een betrouwbare test komen voor het vrouwenhart. Hiermee kunnen artsen hartproblemen bij vrouwen eerder ontdekken. Een van de manieren om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen is Dress Red Day. Vandaag gaan de dames en heren van Cardiologie in het ETZ daarom in het rood. Dress Red Day valt elk jaar op 29 september, tegelijkertijd met de internationale World Heart Day. 

De Hartstichting is begin deze maand gestart met een nieuwe campagne voor het vrouwenhart. De Hartstichting werkt aan een betrouwbare test waarmee artsen hartproblemen bij vrouwen veel eerder kunnen ontdekken. En dat is nodig ook. Hart- en vaatziekten vormen één van de belangrijkste doodsoorzaken voor vrouwen. 

Onderzoek wijst uit dat vrouwen van 35 jaar en ouder vaker dan mannen vage klachten hebben die kúnnen wijzen op een hartinfarct. Vrouwen staan nog onvoldoende bewust stil bij klachten die kunnen duiden op hartproblemen en stappen daardoor relatief minder snel naar de huisarts. Meer weten over de campagne of wil je graag doneren voor onderzoek naar het vrouwenhart? Ga dan naar www.hartstichting.nl/vrouwenhart