Zorgverleners ETZ vervullen laatste wens patiënte

21 juni 2017

Fraai vergezicht siert blinde muur

De zorgverleners in het ETZ luisteren echt naar de wensen van patiënten. Een mooi voorbeeld van dit ‘oog voor jou’ is vanaf heden te zien op de verpleegafdeling 1A (Gynaecologie/Urologie) op locatie ETZ TweeSteden. Daar werd vrijdag 16 juni een fraai kunstwerk onthuld, op speciaal verzoek van een patiënte die helaas onlangs is overleden.

Deze patiënte is drie weken op kamer 113 verpleegd. Uiteindelijk is ze naar huis gebracht en daar een dag later overleden. Kamer 113 is een eenpersoonskamer met uitzicht op een blinde, grijze muur. De laatste wens van de patiënte was dat deze muur ‘aangekleed’ zou worden, zodat volgende patiënten kunnen genieten van een fraaier uitzicht. De familie van deze mevrouw bracht de wens onder de aandacht van gynaecoloog Caroline Vos en teamleider Eileen Berkelmans.

Het kunstwerk op kamer 115 op afdeling 1A ETZ TweeSteden

Groot effect

Deze zorgverleners samen met de afdeling Facilitaire Services respecteerden de wens van de patiënte en zorgden ervoor dat middelen beschikbaar kwamen voor de financiering van de aankleding. De familie van de overleden patiënte werd actief bij de aanschaf van het kunstwerk betrokken: die mocht de afbeelding uitkiezen. De keuze viel op een prachtig vergezicht, die nu aan de buitenmuur hangt. De familie was vanzelfsprekend bij de onthulling aanwezig van het grote, kleurrijke doek van bloemen en vlinders. De buitengewone zorg van het ETZ komt zo ook tot uiting in kleine dingen die toch een groot effect hebben op onze patiënten. 

Groot gebaar

De familie vindt het een mooi gebaar dat het ETZ de laatste wens van de patiënte heeft vervuld. “Het is een eerbetoon aan mijn moeder, die zelf ook altijd in de tuin bezig was”, zegt een zoon van de overleden patiënte. “Ik vind het een fijne gedachte dat andere patiënten nu een mooi doek hebben om naar te kijken.” De schoondochter knikt: “Mijn schoonmoeder vond het een afgrijselijke muur. Ze had alle stenen al geteld. Fijn dat we hiermee ook andere patiënten in het ETZ kunnen helpen.”

Om privacyredenen is de naam van de familie niet vermeld.