Gerard van Berlo in raad van bestuur ETZ

25 april 2017

G.H.A.M. (Gerard) van Berlo stapt per 18 september over naar het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ) in Tilburg/Waalwijk. Hij vormt daar samen met voorzitter Bart Berden en bestuurder Anita Wydoodt de raad van bestuur. Van Berlo maakt op dit moment nog deel uit van de raad van bestuur van Máxima Medisch Centrum in Eindhoven/Veldhoven.

De nieuwe bestuurder volgt Loeks van der Veen op, die na ruim 36 jaar op 1 juli 2017 afscheid neemt van het ETZ.

Gerard van BerloGerard van Berlo kijkt uit naar zijn start: “Het ETZ gaat de zorg nog beter toespitsen op de individuele patiënt. Digitalisering en samenwerking zijn daarbij sleutelbegrippen. Ik heb veel zin om hier als lid van de raad van bestuur mijn bijdrage aan te leveren. Verder vraagt de implementatie van het nieuwe elektronisch patiëntendossier mijn aandacht, evenals de concentratie van de ziekenhuiszorg na de fusie en het behouden van een gezonde, solide financiële basis. Ik stroop graag mijn mouwen op om de toekomst van het ETZ mee vorm te geven.”

Joep Hubben, voorzitter raad van toezicht: "We zijn verheugd over de komst van Gerard van Berlo. Met zijn aanstelling blijft de raad van bestuur op sterkte. Het ETZ is volop bezig met innovatie en het verder verbeteren van de patiëntenzorg. Van Berlo kan daar vanuit zijn expertise en ervaring een stevige bijdrage aan leveren."

Gerard van Berlo heeft een uitgebreide staat van dienst in de zorgsector. Hij was onder meer hoofd financiële administratie bij Radboudumc in Nijmegen en manager financiën, informatie en administratie bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Van Berlo trad maart 2010 in dienst bij Máxima Medisch Centrum als directeur financiën, control en informatiemanagement. Sinds 1 juli 2013 is hij daar lid van de raad van bestuur.