Informatieavond endometriose in Tilburg

25 januari 2017

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en de Endometriose Stichting houden dinsdagavond 28 maart een informatieavond over endometriose. De gratis toegankelijke bijeenkomst is in het Vergadercentrum (route 73) op de locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg) en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Bezoekers kunnen tijdens de avond vragen stellen aan de gynaecologen dr. J. Smeenk en dr. P. Janssen. Zij geven uitleg over de klachten die endometriose veroorzaakt en over de mogelijke behandelingen. Aanvullende informatie wordt gegeven door de ervaringsdeskundigen Inge van den Heuvel en Leontine den Heijer-Blok van de Endometriose Stichting. 

Endometriose is een chronische ziekte die bij 1 op de 8 vrouwen voorkomt vanaf de vruchtbare leeftijd.

Achtergrond

Endometriose is een chronische ziekte die bij 1 op de 8 vrouwen voorkomt vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) ook buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit dan op het buikvlies en/of andere organen in de onderbuik. Het groeit daar, het kan ook ingroeien en zorgt voor een chronische ontsteking.

Vrouwen hebben vaak klachten als pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. De chronische ontsteking zorgt ook voor verminderde vruchtbaarheid. Helaas is nog geen genezing mogelijk. 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich – samen met hun naasten – voor de avond aanmelden via www.endometriose.nl.