Bestuurder Loeks van der Veen neemt afscheid van ETZ

12 januari 2017

Bestuurder Loeks van der Veen (60) verlaat op 1 juli 2017 - na 36 jaar - het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). Dit meldt Joep Hubben, voorzitter Raad van Toezicht. Dit is in onderling overleg besloten. “Na het afronden van de juridische fusie tussen het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis is het ook een goed moment voor mij om nieuwe wegen te verkennen”, aldus Loeks van der Veen.

De Raad van Toezicht spreekt grote waardering uit voor zijn inzet en betrokkenheid bij de vele werkzaamheden in het ETZ en de zorg in de regio. Bart Berden (voorzitter Raad van Bestuur) vult aan: “Gedurende vele jaren heeft Loeks een vitale bijdrage geleverd aan het ETZ van vandaag en in het bijzonder aan de totstandkoming van de fusie.”

Loeks van der Veen heeft een uitgebreide carrière in het ETZ gehad. Reeds als student was hij werkzaam in het Maria ziekenhuis, waar hij in april 1981 als ‘stagiaire interne budgettering’ bij de directie in dienst kwam. Na zijn stage werd hij aangenomen als assistent-projectleider budgettering en in 1988 is hij als directiesecretaris aangesteld. In 1995 volgde de benoeming tot lid Raad van Bestuur en diende zich spoedig de fusie aan met het St. Nicolaas Ziekenhuis in Waalwijk. Al die jaren heeft Van der Veen ook in belangrijke mate bijgedragen aan de samenwerking in de gezondheidszorg in de regio Midden-Brabant.

De Raad van Bestuur van het ETZ bestaat na het vertrek van Loeks van der Veen uit Bart Berden (voorzitter) en Anita Wydoodt. Voor Loeks van der Veen wordt een opvolger gezocht.