Open dag ETZ

24 oktober 2016

Publiek zaterdag 5 november welkom op drie ziekenhuislocaties 

Een laboratorium van binnen bekijken, ontdekken hoe een traumaopvang verloopt of een hartfilmpje maken. Het kan allemaal tijdens de grote open dag van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) op zaterdag 5 november. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op de drie ziekenhuislocaties in Tilburg en Waalwijk: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. Op elke locatie wordt een interessant programma geboden.

De open dag biedt een unieke kans om bijzondere plekken in het ETZ van dichtbij te bekijken. Overal zijn zorgverleners aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Uiteraard mogen bezoekers ook veel dingen zelf proberen. Zij kunnen zo zelf ervaren wat het ETZ allemaal te bieden heeft. Daarnaast vinden gedurende de dag onthullingen van de nieuwe publiekscampagne plaats.

Ook kinderen kunnen deelnemen aan tal van leuke activiteiten. Foto: ETZ Fotografie & Film

Programmaboekje

Het ETZ is sinds het begin van dit jaar één ziekenhuis en biedt op zaterdag 5 november belangstellenden de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te nemen. Er is een interessant en afwisselend programma samengesteld voor jong en oud. Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers een programmaboekje met een overzicht van alle activiteiten, inclusief een plattegrond met de looproutes op de drie locaties.

Beschuit met muisjes

Een ambulance van binnen bekijken? Dat kan tijdens de open dag op locatie ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5, Tilburg). Bij Moeder en Kind worden bezoekers feestelijk ontvangen met beschuit met muisjes. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen spelen met poppen en de pop een schone luier geven in de couveuse. Daarnaast mogen belangstellenden een kijkje nemen in de energiecentrale van het ziekenhuis. 

Allergietest

Ook op locatie ETZ Waalwijk (Kasteellaan 2) vinden veel leuke activiteiten plaats. Zo kunnen bezoekers verschillende testjes doen en door een 3D-bril kijken bij Oogheelkunde. In de audiocabine van Keel-, Neus- en Oorheelkunde kunnen belangstellenden terecht voor een hoortest. Een publiekstrekker is de operatiekamer waar een operatie wordt gesimuleerd.

Beleef een traumaopvang

Wandelen door een levensgrote darm, snuffelen door een oog of een kijkje nemen in het Neurocentrum. Het is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die plaatsvinden op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). Ook kunnen bezoekers op deze locatie bekijken hoe een traumaopvang verloopt en leren hoe een arm in het gips wordt gezet.
Bekijk binnenkort het complete programma op deze website.