Nieuwe MDL-verpleegafdeling verwelkomt eerste patiënt

6 september 2016

Eerste patiënt op nieuwe MDL-verpleegafdeling

Het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) heeft maandag 5 september op de locatie Elisabeth een nieuwe verpleegafdeling in gebruik genomen. Mevrouw Geerts-Peeters was één van de eerste patiënten op de nieuwe afdeling, die in de verpleegtoren is gehuisvest op etage C.

Mevrouw Geerts-Peeters is opgenomen omdat zij een verwijding van de slokdarm moet ondergaan. ‘’Mijn slokdarm moet 15 millimeter wijder worden gemaakt, anders past er geen eten meer door’’, legt ze uit. ‘’Dit is niet de eerste keer, de MDL-artsen moeten dat regelmatig doen.’’

Wens

Eerder lag mevrouw Geerts-Peeters meerdere keren op de afdeling Endoscopie. De nieuwe verpleegafdeling vindt ze een stuk prettiger. ‘’Het is hier gezelliger en ik kan lekker naar buiten kijken.’’ Ondanks dat mevrouw Geerts-Peeters tevreden is over haar verblijf op de nieuwe afdeling, heeft ze maar één wens: ‘’Ik vind het hier best leuk maar ik wil graag weer snel naar huis!’’

Bedden

Op de nieuwe verpleegafdeling worden op de kamers 1 tot en met 16 vier bedden gebruikt voor dagbehandeling, acht voor uitslaapbedden Endoscopie en vanaf 3 oktober tien bedden voor de short-stay.

De nieuwe verpleegafdeling is niet de enige verandering bij het specialisme MDL. De polikliniek lateraliseert nagenoeg volledig naar de locatie ETZ Elisabeth (route 24 en 30). En het aantal MDL-artsen is onlangs uitgebreid van zes naar negen.