Schildkliercafé in ETZ

31 augustus 2016

Mensen met schildklierproblemen kunnen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) contact met lotgenoten onderhouden. Het ziekenhuis houdt dinsdagmiddag 13 september een ‘Schildkliercafé’.

De bijeenkomst vindt van 13.30 tot 15.30 uur plaats in de Bestuurskamer (route 73) van het ETZ op de locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). Lotgenoten kunnen ervaringen delen en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen van Schildklierorganisatie Nederland. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via www.schildklier.nl/agenda.

Schildklier 

De schildklier is een belangrijk orgaan voor stofwisselingsprocessen en groei. Het niet goed functioneren van de schildklier zorgt voor onder meer vermoeidheidsklachten, concentratiestoornissen, gewichtstoename of gewichtsafname. Bijna één miljoen mensen in Nederland hebben een schildklieraandoening. Zij moeten vaak levenslang medicijnen slikken.