Afscheid neuroloog Trudy Eerenberg

4 juli 2016

Trudy Eerenberg zette 30 jaar geleden de eerste geheugenpolikliniek in Nederland op

De zorgeenheid Geriatrie stond donderdag 30 juni stil bij de laatste werkdag van de zeer gewaardeerde collega Trudy Eerenberg. Aanvankelijk als neuroloog werkzaam in het toenmalige Maria ziekenhuis, zette zij 30 jaar geleden de eerste (multidisciplinaire) geheugenpolikliniek in Nederland op.

Het regionale samenwerkingsmodel van deze geheugenpoli was van meet af aan zijn tijd ver vooruit: patiënten staan centraal en huisartsen worden actief betrokken. Daarnaast heeft Trudy zich regionaal en landelijk ingezet om de zorg voor dementerenden en hun mantelzorgers te verbeteren. Woensdag 29 juni werd tijdens het transmurale multidisciplinaire overleg op ludieke wijze stilgestaan bij dit 30-jarig jubileum en haar laatste aanwezigheid als voorzitter van dit MDO.

Ook als medisch manager heeft Trudy zich gepassioneerd ingezet om de zorg voor kwetsbare patiënten te verbeteren. Vrijdag 1 juli nam Trudy op haar eigen wijze afscheid van haar werk in het huidige Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

Onderscheiding

Trudy Eerenberg heeft de Zilveren Legpenning gekregen uit handen van locoburgemeester Berend de Vries van de gemeente Tilburg. Eerenberg kreeg de penning voor haar werk voor de multidisciplinaire geheugenpolikliniek.

Lees meer hierover op de website van de gemeente Tilburg.