Meesterkok roert door de pannen in het ETZ

16 juni 2016

De ziekenhuiskoks keken er al weken naar uit: drukbezet meesterkok Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof liep deze week een dagje mee in onze ziekenhuiskeuken. Het was slechts een voorproefje want volgende week verzorgt hij een heuse masterclass aan onze keukenbrigade.

Bahadoer levert graag zijn bijdrage aan de ambitie van het ETZ om voedingsziekenhuis van Nederland te worden. “Dit is een fantastische opsteker voor ons keukenteam”, aldus teamleider Henk van Meerendonk. Het is er de koks van het ETZ veel aan gelegen om de kwaliteit van het eten hoog te houden. Door lekker eten neemt de eetlust van patiënten toe en genezen ze sneller.

Meesterkok Soenil Bahadoer met ETZ-koks

“Daarom hebben we de sterrenchef uitgenodigd. Patiënten van het ETZ zijn nu al zeer te spreken over het eten in het ziekenhuis, we worden nu beoordeeld met een acht. Dit niveau willen we vasthouden en verbeteren”, vertelt Eline Vermeulen, hoofd productgroep Voeding & Catering.

Aimabel

Met charme en flair liep Bahadoer kriskras door de keuken, benieuwd naar de werkwijze en kookkunsten van onze koks. “Hij is complimenteus, maar kan ook ongezouten kritiek geven. We waren toch wel een beetje gespannen, hij is immers een autoriteit op ons vakgebied”, zegt eerste kok Twan van der Heijden. Ook tweede kok Jaap Theeuwes neemt de tips en trucs van de topchef ter harte. “Want als je met passie kookt, proef je dat terug in het eten.” De drie heren zijn verguld met het bezoek dat bij alle elf koks iets los maakt.

Masterclass Soenil Bahadoer