Boodschappenbox voor patiënten mooie innovatie

8 april 2016

BoodschappenboxDe Boodschappenbox van het ETZ heeft woensdag op de beurs ‘Welkom in de Zorg’ de 2de prijs gewonnen van de Foodcare Innovatietrofee. Patiënten kunnen zo’n box bestellen als ze de verpleegafdeling in het ziekenhuis verlaten. 

De Boodschappenbox wordt nu als proef aangeboden in het ziekenhuis. Omdat het ETZ ervan overtuigd is dat voeding niet alleen bijdraagt aan het herstel van patiënten, maar ook aan het beter slagen van een ingreep en het voorkomen van ziekten. De box bevat bereide maaltijden, maar ook losse ingrediënten voor warme en koude maaltijden en is afgestemd op de behoeften en wensen van elke patiënt.

Ook worden recepten toegevoegd, zodat de patiënt de maaltijden ook zelf thuis kan klaarmaken. De maaltijden worden door de ziekenhuiskoks bereid en zijn in overleg met de diëtisten samengesteld. De box is nu nog op kleine schaal verkrijgbaar, maar wordt doorontwikkeld en kan spoedig door elke patiënt in het ETZ worden besteld.

Volgens de jury is de Booschappenbox een mooi voorbeeld van ‘warme en liefdevolle zorg’. Met dit initiatief speelt het ETZ goed in op vergrijzing en eenzaamheid en wordt zorg geboden die verder gaat dan het ziekenhuis en het meegeven van medicijnen, aldus de jury.