Symposium ‘Vaccineren 2016’ gaat niet door

2 maart 2016

Het op 12 april geplande mini-symposium ‘Vaccineren anno 2016’ gaat niet door in ETZ TweeSteden. Dit symposium wordt georganiseerd door beroepsvereniging V&VN en heeft kinderverpleegkundigen als doelgroep.

Iedereen heeft het recht om een eigen afweging te maken over het wel of niet vaccineren, maar wij zijn als ziekenhuis een instituut waar de medische wetenschap leidend is voor ons handelen. Wij onderschrijven daarbij de uitgangspunten van het RIVM. Het ziekenhuis is daarom niet de plek om te discussiëren over het nut en de noodzaak van het Rijksvaccinatieprogramma.

De Nederlandse Verenging Kritisch Prikken is daarbij naar onze mening geen betrouwbare gesprekspartner. Om deze reden hebben we besloten dat het mini-symposium over vaccineren niet thuishoort in een ziekenhuis en hebben we de organisatie van beroepsvereniging V&VN verzocht een andere locatie te zoeken.