Schildkliercafé in ETZ Elisabeth

29 februari 2016

Mensen met schildklierproblemen kunnen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) contact met lotgenoten onderhouden. Het ziekenhuis houdt een ‘Schildkliercafé’ op dinsdag 8 maart.

De bijeenkomst vindt van 13.30 tot 15.30 uur plaats in de Bestuurskamer (route 73) op ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). Op deze middag kunnen lotgenoten ervaringen delen en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen van Schildklierorganisatie Nederland. Veel mensen moeten momenteel overstappen van Thyrax op een ander medicijn. Dat is wellicht een goede reden om langs te komen. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via www.schildklier.nl/agenda.

Schildklier 

De schildklier is een belangrijk orgaan voor stofwisselingsprocessen en groei. Het niet goed functioneren van de schildklier zorgt voor onder meer vermoeidheidsklachten, concentratiestoornissen, gewichtstoename of gewichtsafname. Bijna één miljoen mensen in Nederland hebben een schildklieraandoening. Zij moeten vaak levenslang medicijnen slikken.