Zorgverzekering en vergoeding in 2016: wordt mijn behandeling vergoed?

20 december 2015

Voor u als patiënt is het belangrijk om te weten of de zorg die u nodig heeft binnen het ziekenhuis in 2016 wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) heeft, voor zowel medisch specialistische zorg als GGZ, met alle zorgverzekeraars een contract voor 2016 afgesloten, behalve de basis budget polis van Zilveren Kruis en de Zorg Plan Selectief polis van Avéro:

 
Zorgverzekeraar Medisch specialistische zorg GGZ
CZ, Delta Lloyd, OHRA, PolitieZorgpolis
DSW, Stad Holland, inTwente
Menzis, AnderZorg, Azivo
Multizorg, A.S.R. (De Amersfoortse, Ditzo, Beter Dichtbij, IAK, Aevitae, Caresco, Turien & Co), ONVZ (VvAA, PNO Zorg), ENO (Salland, HollandZorg, Energiek, Salland ZorgDirect), Zorg en Zekerheid
VGZ, Bewuzt, IZA, IZA Cura, IZZ, UMC, Univé, ZEKUR, Zorgzaam
Zilveren Kruis (incl. Pro Life), OZF Zorgverzekeringen, Interpolis, FBTO, Avéro (incl. volmachten Nedasco/Caresco, IAK Volmacht, Aevitae, Turien & Co), De Friesland, Kiemer
Zilveren Kruis basis budget polis
Avéro (Aevitae, IAK, Turien & Co) Zorg Plan Selectief polis

Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar

We adviseren u om, voordat u een afspraak maakt bij het ziekenhuis, bij uw zorgverzekeraar te informeren of de kosten worden vergoed. Ook als de zorg eerder in 2015 werd vergoed, is het goed om de vergoeding voor 2016 opnieuw bij uw zorgverzekeraar na te gaan.

Heeft u spoedeisende zorg (eerste hulp) nodig, dan hoeft u niet eerst contact met uw zorgverzekeraar op te nemen. In alle gevallen geldt dat u eerst uw verplicht eigen risico moet betalen.

Disclaimer

Deze informatie is met de uiterste zorg samengesteld. Desondanks kan het ETZ niet instaan voor de juistheid en volledigheid van deze gegevens. Aan deze gegevens kunnen op geen wijze rechten ontleend worden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de meest actuele informatie over de vergoeding van de zorg.