Ziekenhuis viert 50-jarig jubileum Ton Zandboer

27 november 2015

Ondernemer Ton Zandboer (69) werkt 50 jaar in ons ziekenhuis. Vanwege dit bijzondere jubileum werden hij en zijn vrouw Marij donderdag 26 november in het zonnetje gezet, tijdens een drukbezochte receptie in het TweeSteden Tilburg.

Veel familieleden, leveranciers en ziekenhuismedewerkers waren aanwezig om hun gelukwensen aan het echtpaar Zandboer te geven. De jubilaris werd toegesproken door Ad van de Laar, manager facilitair bedrijf. Van de Laar bedankte Zandboer uitvoerig voor zijn geweldige, jarenlange inzet voor het ziekenhuis. “Ton stond altijd voor de patiënten en de medewerkers klaar, daarvoor zijn we hem en zijn vrouw veel dank verschuldigd.”

Van het uitbaten van de catering, tot aan de exploitatie van diverse winkels toe. Ton maakte het allemaal mee. Switchen van baan is nooit in hem opgekomen. “Als iets mij bevalt, blijf ik daarbij. ”In eerste instantie vond hij het moeilijk om in te stemmen met een feestje. “Ik vond het niet nodig. Maar nadat ik erover had nagedacht vind ik het nu toch wel een hele eer. Ik ben trots op de vijftig jaar die ik hier heb doorgebracht. Altijd zonder problemen, daar ben ik blij om. We hebben als familie een goede naam opgebouwd.”

Op dit moment werkt Ton Zandboer nog steeds drie dagen in de week samen met zijn vrouw in de ziekenhuiswinkel, op vrijdag, zaterdag en zondag. Toch begint Ton langzaam maar zeker steeds vaker aan zijn pensioen te denken. “Het is altijd een familiebedrijf geweest. Mijn broers, zus en ik namen het van onze ouders over. Zo hopen wij het bedrijf ook weer over te dragen aan de nieuwe generatie.”

Ton en Marij Zandboer werken nog steeds elk weekend in hun prachtige ziekenhuiswinkel.