Uroloog dr. Kil wint Onco Care Challenge 2015

6 november 2015

Het project 'Optimale behandelkeuze voor patiënt met prostaatkanker door uro-oncologische samenwerking' van uroloog dr. Paul Kil is beloond met de Onco Care Challenge. Aan deze award is een geldprijs van vijfduizend euro verbonden.
 
Paul Kil en zijn team overtuigden met een vurig betoog de jury om te kiezen voor hun project. Het team wil een meetinstrument ontwikkelen om de kwetsbaarheid van patiënten met prostaatkanker goed te kunnen beoordelen. Op basis van de score en de persoonlijke voorkeuren van de patiënt kan vervolgens de best passende behandeloptie worden gekozen.

Patiënten met uitgezaaide prostaatkanker krijgen in eerste instantie vaak een hormonale behandeling. Als dit niet aanslaat kijkt het behandelend team naar andere behandelopties, variërend van afwachten tot chemotherapie. Vaak blijken de prioriteiten bij de behandelaars anders te zijn dan die van patiënten.

Het doel van dr. Kil en zijn team is om een instrument te ontwikkelen dat het eenvoudiger maakt om te bepalen wat de patiënt wil, maar ook wat hij nog kan ondergaan om zijn eigen doelen te bereiken. De geldprijs wordt ingezet om dit doel te realiseren.

De Onco Care Challenge is in 2014 in het leven geroepen als platform voor het verzamelen en belonen van ideeën rond de oncologische zorg.

Uroloog dr. Paul Kil en arts-assistent Romy Lamers tonen de zojuist gewonnen cheque.