Uroloog dr. Kil genomineerd voor Onco Care Challenge

22 oktober 2015

Uroloog dr. Paul Kil van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is genomineerd voor de Onco Care Challenge. Hij wil samen met zijn team een meetinstrument ontwikkelen om de kwetsbaarheid van patiënten met prostaatkanker goed te kunnen beoordelen. Op basis van de score en de persoonlijke voorkeuren van de patiënt kan vervolgens de best passende behandeloptie worden gekozen.
dr. P.J.M. Kil
 Patiënten met uitgezaaide prostaatkanker krijgen in eerste instantie vaak een hormonale  behandeling. Als dit niet aanslaat kijkt het behandelend team naar andere behandelopties, variërend van afwachten tot chemotherapie. Vaak blijken de prioriteiten bij de behandelaars anders te zijn dan die van patiënten. Het doel van dr. Kil en zijn team is om een instrument te ontwikkelen dat het eenvoudiger maakt om te bepalen wat de patiënt wil, maar ook wat hij nog kan ondergaan om zijn eigen doelen te bereiken.

Uitdaging

De prijs wordt donderdag 5 november in Breukelen uitgereikt aan het team met het beste idee. De winnaar krijgt een bedrag van maximaal 5.000 euro om het idee uit te voeren. Veel zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de oncologische zorg en hebben daar vaak creatieve oplossingen voor. Het probleem is dat die ideeën niet altijd gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. Gebrek aan tijd en geld speelt hierbij een belangrijke, beperkende rol. De Onco Care Challeng is in 2014 in het leven geroepen als platform voor het verzamelen en belonen van ideeën rond de oncologische zorg.