Plastisch chirurgen ETZ verenigd in nieuwe vakgroep

30 oktober 2015

De fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis wordt gekenmerkt door een groot aantal grote en kleine mijlpalen. Een van die ijkpuntjes is de samenwerking tussen de plastisch chirurgen van beide locaties. Arjan Damen, Patrice Grabietz, Ed Hartman en Bart van Nimmen hebben zich onlangs verenigd in de nieuwe vakgroep Plastische Chirurgie.

"Door het bundelen van onze krachten zijn we in staat de kwaliteit van onze zorg op een nog hoger niveau te brengen", zegt plastisch chirurg Arjan Damen. "Met vier plastisch chirurgen neemt onze flexibiliteit toe en kunnen we onze dienstverlening optimaliseren. Daarmee kunnen we beter inspelen op de wensen van onze patiënten en kunnen we efficiënter werken. Dit betekent dat we meer patiënten kunnen behandelen, in een kortere periode." Voor de patiënten verandert er vooralsnog verder niets; de drie poliklinieken blijven onveranderd gehuisvest op de locaties St. Elisabeth, TweeSteden Tilburg en TweeSteden Waalwijk.

Uitbreiding

Nu de handtekeningen zijn gezet onder het samenwerkingsdocument, gaat de nieuwe vakgroep de komende maanden plannen uitwerken voor de (nabije) toekomst. Een van de concrete wensen is personele uitbreiding. Damen: "We willen ons team op korte termijn versterken met twee nieuwe collega's. Daardoor zullen we in staat zijn ons meer te richten op de algemeen plastisch chirurgische zorg, handpolschirurgie, cosmetiek en postbariatrie en kunnen we toch onze essentiële bijdrage blijven leveren aan de multidisciplinaire  samenwerking zoals in de  traumatologie,  borstreconstructie, vaatchirurgie, hoofd-hals-oncologie, neurochirurgie en dermatologie. Zo leveren wij een compleet palet aan plastisch chirurgische zorg. Patiënten zijn daarvoor bij ons dan ook van harte welkom."

Vakgroep Plastische Chirurgie