Marcel Visser in Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis

1 oktober 2015

Drs. M.B.P.M. (Marcel) Visser (55) stapt per 1 december over naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Samen met voorzitter Piet-Hein Buiting vormt hij vanaf die datum de Raad van Bestuur. Marcel Visser maakt op dit moment nog deel uit van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

Marcel VisserHet was met de juridische fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden in het vooruitzicht, geen gemakkelijke keuze om afscheid te nemen van ‘zijn’ ETZ. Marcel Visser: “Het zorgt voor een dubbel gevoel. Mede omdat we met enkele veelbelovende ontwikkelingen bezig zijn. Ik heb altijd met veel passie en plezier in het ETZ gewerkt. Maar nu de fusie per 1 januari 2016 een feit is, is dit een logisch moment voor een nieuwe stap in mijn carrière”.

Bestuursvoorzitter Bart Berden betreurt het vertrek van Marcel Visser: “We hebben altijd bijzonder goed samengewerkt en hij heeft onder meer een cruciale bijdrage geleverd aan de fusie. We zijn hem als Raad van Bestuur heel veel dank verschuldigd en wensen hem veel succes bij het JBZ.”

Marcel Visser heeft een uitgebreide staat van dienst in de ziekenhuissector en daarbuiten. Hij startte in 1985 zijn loopbaan in (technische) managementfuncties bij Volvo Car, Ziekenhuis Rijnstate en het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2001 maakte hij de overstap naar de bestuurlijke zijde, achtereenvolgens bij Thebe (instelling voor thuiszorg, verpleging en verzorging in Midden-Brabant) en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Marcel Visser heeft een technische en bedrijfskundige achtergrond.