ETZ ontvangt NIAZ accreditatiebewijs

21 oktober 2015

Kwaliteitskeurmerk voor Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

“Een bijzonder moment”. Zo typeert directeur Kees van Dun van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) de uitreiking van de accreditatiebewijzen aan het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Het kwaliteitskeurmerk werd onlangs aan drie zorgmedewerkers van de locaties St. Elisabeth (Tilburg) en TweeSteden (Tilburg en Waalwijk) overhandigd.

Hiermee voldoet het ETZ als eerste ziekenhuis in Nederland aan de nieuwe Kwaliteitsnorm Zorginstelling 3.0 van het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum. De NIAZ- accreditatie is het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. “De patiënten zijn daardoor verzekerd van kwalitatief goede, veilige zorg in het ETZ”, aldus Van Dun. “Bovendien hebben we geconstateerd dat dit ziekenhuis een op verbetering gerichte bedrijfscultuur heeft.”

Niaz-directeur Kees van Dun (r.) overhandigt één van de plaquettes aan ziekenhuisbestuurder Peter de Zwart.

Internationale erkenning

Ziekenhuisbestuurder Peter de Zwart is content met de internationale erkenning voor het gefuseerde Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. “Het is fijn als via een externe beoordeling onze inspanningen op het gebied van kwaliteit en veiligheid als positief worden beoordeeld. Daarbij verdienen onze medewerkers alle lof, want zij hebben ervoor gezorgd dat de NIAZ onze accreditatiestatus met vier jaar verlengt, tot medio 2019.”

Namens de Cliëntenraad van het ETZ waren Hans Roemeling en Karin Beenen bij de feestelijke overhandiging van de NIAZ-plaquettes aanwezig. “Het is plezierig om vast te stellen dat in het hele ziekenhuis zo hard wordt gewerkt aan de verdere verbetering van kwaliteit en veiligheid. Onze complimenten zijn voor de werkvloer en de Raad van Bestuur.”

De zorgmedewerkers Barbara Luijcks (l.), Katrien Demesmaeker en Monique Vervoordeldonk tonen de zojuist ontvangen accreditatiebewijzen. Karin Beenen en Hans Roemeling vertegenwoordigen de Cliëntenraad bij de overhandiging.