Verpleegafdeling Neurologie in tv-documentaire

1 september 2015

Zuster van Liefde Mel Heuver heeft onlangs de verpleegafdeling Neurologie bezocht. Daar raakte ze in gesprek met collega Mariëlle van Mersbergen over Menslievende Zorg, vroeger en nu. Deze bijzondere ontmoeting is vastgelegd in een fraaie documentaire, die dinsdag 1 september vanaf 16.30 uur wordt uitgezonden op NPO2.
 
Zuster Mel heeft al vele jaren geleden het stokje overgedragen aan jongere zorgprofessionals, maar ze praat nog steeds met passie en toewijding over haar pionierswerk. Ze vond het heel bijzonder om op de locatie St. Elisabeth terug te keren op de werkvloer en met Mariëlle in gesprek te gaan over goede zorg, waarden, bezieling en inspiratie. En tussen de gesprekken door heeft ze Mariëlle geholpen bij de verzorging van patiënten. Dit alles is gefilmd en dinsdag 1 september te zien op NPO2.

Programma gemist

Vanaf 1 september 17.30 uur is de uitzending online terug te kijken.