Infobijeenkomst ’Het ouder wordende oog’

16 september 2015

Iedereen die meer wil weten over slecht zien, is zaterdag 10 oktober welkom bij de informatiebijeenkomst ‘Het ouder wordende oog'. De middag vindt plaats op de locatie St. Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

De informatiebijeenkomst is een samenwerking van de Oogvereniging, de MaculaVereniging en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.Tijdens deze middag staan specialisten zoals de oogarts, optometrist en klinisch fysicus stil bij aandoeningen die een gevolg zijn van het ouder wordende oog. De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van World Sight Day.

Bezoekers krijgen informatie over oogaandoeningen die vooral bij ouderen voorkomen, zoals staar, glaucoom, macula degeneratie en andere netvliesaandoeningen. Ook is er een presentatie over licht in relatie tot het ouder wordende oog. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Tijdig opsporen

Ruim 300.000 mensen hebben in Nederland een oogafwijking die niet met een bril kan worden gecorrigeerd. Vaak weten ze niet dat ze een oogziekte hebben, hoe deze behandeld kan worden en wat er allemaal wél mogelijk is als je zicht je in de steek laat. Tijdig opsporen en behandelen kan veel problemen met het zien en het gezichtsveld voorkomen.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in de aula van de locatie St. Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.oogvereniging.nl/agenda. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@oogvereniging.nl of te bellen naar 030 - 299 28 78 (maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 15.30 uur).