Gezinsdag voor kinderen met diabetes

12 augustus 2015

Kidz&Ko, het samenwerkingsverband tussen kinderdiabetesteams in de regio Eindhoven, Den Bosch en Tilburg, houdt op zaterdag 29 augustus de jaarlijkse Gezinsdag. Op deze dag ontmoeten kinderen met diabetes type 1 elkaar in Eindhoven, samen met hun broertjes, zusjes en ouders.

 Wanneer een kind diabetes krijgt, krijgt het hele gezin daarmee te maken. Bij jonge kinderen zijn de ouders verantwoordelijk voor het reguleren van de bloedsuiker. Maar ook voor broertjes en zusjes verandert er veel in het dagelijks leven. Het is fijn als je ziet dat andere kinderen precies hetzelfde meemaken. En juist dat is de kracht van de Kidz&Ko Gezinsdag. Samen spelen, samen praten, maar vooral ook samen eten, levert heel veel momenten van herkenning op.

Prof. dr. Eelco de KoningLogo Kidz & Ko

Speciale gast op deze dag is prof. dr. Eelco de Koning, hoogleraar diabetologie aan het LUMC in Leiden. Hij doet onderzoek naar de eilandjes van Langerhans, de verbetering van eilandjestransplantatie en naar nieuwvorming van eilandjes uit stamcellen. Eelco de Koning zal vertellen hoe ver hij is met het onderzoek en wat we in de (nabije) toekomst mogen verwachten.

Sporten met Bas van de Goor

Topvolleyballer Bas van de Goor won goud op de Olympische Spelen van 1996, en kreeg in 2003 de diagnose diabetes type 1. Met zijn Foundation wil hij laten zien dat je óók met diabetes volop kunt leven en sporten. Tijdens de Gezinsdag gaat hij samen met de kids sportief aan de slag: er worden verschillende activiteiten aangeboden, aangepast aan elke leeftijdsgroep.

Georganiseerd door ouders

De organisatie van de Kidz&Ko Gezinsdag is in handen van ouders die allemaal een kind met diabetes type 1 hebben. Zij krijgen daarbij ondersteuning van de kinderdiabetesteams van de ziekenhuizen. De afgelopen jaren waren de Gezinsdagen een enorm succes en naar verwachting zullen dit jaar nog meer ouders en kinderen (0-15 jaar) deelnemen. De Gezinsdag vindt dit jaar plaats in het pand van Bosman, Dillenburgstraat 22 in Eindhoven. De dag begint om 10.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Over Kidz&Ko

Kidz&Ko is een samenwerkingsverband tussen de kinderdiabetesteams van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (met vestigingen in Tilburg en Waalwijk), het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Ook de ziekenhuizen uit Uden en Geldrop hebben zich aangesloten bij dit verband. De samenwerking is bedoeld om goede kwaliteit en continuïteit van zorg aan kinderen en tieners met diabetes in de genoemde regio samen te organiseren. De afkorting Kidz&Ko staat voor KinderDiabetesZorg & KwaliteitsOverleg.

Voor meer info en aanmelding: www.kidzenko.nl.