Roze lintje voor borstkankerzorg ETZ

22 juli 2015

BorstkankerVereniging Nederland (BVN) heeft een roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan de Tilburgse mammateams van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. In totaal hebben 78 van de 89 Nederlandse ziekenhuizen dit jaar het keurmerk gekregen.
 
De mammapoli's van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis behandelden afgelopen jaar Logo Borstkankerzorg Roze Lintjebijna 450 patiënten. De poli's bieden een snel diagnostisch traject. In een ochtend krijgen patiënten een gesprek, lichamelijk onderzoek, mammografie (röntgenfoto van de borsten), echo en indien nodig een punctie. Hierdoor kunnen patiënten vaak dezelfde dag worden gerustgesteld. Bij een punctie is binnen een tot drie dagen een diagnose gesteld.

Monitor Borstkankerzorg

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Benieuwd hoe het ETZ heeft gescoord? Ga naar www.mediquest.nl/monitor-borstkankerzorg  en vul Tilburg in bij de plaats.