Jan de Waal-Malefijt nieuwe clubarts Willem II

2 juli 2015

Aan het eind van vorig seizoen heeft eredivisieclub Willem II afscheid genomen van clubarts Jan ‘Doc' Vioen, die na 42 jaar zijn dokterstas heeft opgeborgen. Voor het nieuwe seizoen hoefde Willem II gelukkig niet op zoek naar een volledig nieuwe clubarts, want de kennis zit al dicht bij huis. Jan de Waal-Malefijt en Pieter Vioen (zoon van) nemen de rol van Jan Vioen over. 

Jan de Waal-Malefijt is orthopedisch chirurg in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en de afgelopen 28 jaar al verbonden aan Willem II als consultant chirurg. Op de achtergrond was hij dus al werkzaam voor de Tricolores en vanaf komend seizoen zit hij ook op de bank tijdens de voetbalwedstrijden.Jan de Waal-Malefijt (l.) vervangt Jan Vioen (r.) op de bank, als clubarts bij Willem II.

Pieter Vioen is huisarts in Oisterwijk en zal bij Willem II voornamelijk doordeweeks aanwezig zijn. Hij sluit aan bij het medisch overleg met verzorger Henry van Amelsfort en fysiotherapeut Gijs van der Bom en houdt daarnaast spreekuur voor geblesseerde spelers.