Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gaat samenwerken met Impresariaat Kunsten

16 juli 2015

Muziek ter ontspanning

Een verblijf in het ziekenhuis is meestal geen leuke aangelegenheid. Om patiënten, hun naasten en bezoekers ontspanning en afleiding te geven, start het project MuZiek op Zondag in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Dit is een samenwerking van het Impresariaat Kunsten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten met het ziekenhuis. Een crowdfunding-campagne is gestart.

Patiënten, hun naasten en bezoekers worden een uur lang een gratis (huiskamer)concert aangeboden. Om MuZiek op Zondag in oktober van start te kunnen laten gaan, is het Impresariaat Kunsten via tilburgvoorcultuur.nl een crowdfunding-campagne gestart.Trio Bob Tonglet

Doneren?

Voor MuZiek op Zondag is het streefbedrag € 10.297. Daarmee kan een jaar lang concerten aangeboden worden op de verpleegafdelingenvan de locatie St. Elisabeth en de locatie TweeSteden Tilburg. MuZiek op Zondag ontving onlangs een eerste bedrag van Inner Wheel Triborgh, die een sponsoravond organiseerde. Deze donatie waarborgt de eerste concerten in de reeks. Om het project ook op langere termijn mogelijk te maken, is doneren mogelijk via de website www.tilburgvoorcultuur.nl. Onder ‘Vul onze digitale fruitmand’ kan er vanaf € 10 gedoneerd worden. In elke donatiecategorie verloot het Impresariaat Kunsten een aantal prijzen zoals een cultureel avondje uit of een romantische serenade. Het is mogelijk tot en met 30 september te doneren.

Impresariaat Kunsten

Het Impresariaat Kunsten is een impresariaat voor talentvolle (net-afgestudeerde) studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en fungeert voor hen als brug naar het werkveld. Door het geven van concerten doen (oud-) studenten podiumervaring op en kunnen opdrachtgevers rekenen op professionele artiesten. Van museum tot huiskamer, van overheidsinstelling tot grote (food)festivals.

Voor MuZiek op Zondag gaat het Impresariaat Kunsten een unieke samenwerking aan met het ziekenhuis, met de overtuiging dat muziek een helende en ontspannende werking heeft op de luisteraar. “ Om iedereen te kunnen verwennen met een optreden van FHK- studenten, om even uit de werkelijkheid gehaald te worden, is het belangrijk dat de concerten gratis toegankelijk zijn”, aldus Marieke Machado-Veekens van het Impresariaat Kunsten.

Tilburg voor Cultuur

Tilburg Voor Cultuur is een initiatief van een aantal Brabantse ondernemers en de gemeente Tilburg. Zij willen samen investeren in kunst en cultuur voor een bruisende stad. De organisatie is geen subsidieverstrekker; geslaagde crowdfundprojecten worden met een financiële bijdrage ondersteund.