2College Cobbenhagenlyceum steunt kinderdiabetesteam Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

9 juli 2015

Cheque van 5000 euro voor Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Een cheque ter waarde van € 5000. Dat kreeg het kinderdiabetesteam van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis uit handen van vijf fanatieke leerlingen van het 2College Cobbenhagenlyceum. Op 5 juni trotseerden zij op één dag meerdere keren de Mont Ventoux. De beklimming was voor de jongeren een overwinning op zichzelf.

"Wij zijn ontzettend blij met deze donatie", zegt kinderarts Joost Bonenkamp van de locatie TweeSteden. "Voor kinderen met diabetes type 1 is sporten heel belangrijk." Een deel van het geld wordt daarom besteed aan een spinningmiddag waar kinderen met diabetes type 1 leren om sport een plekje te geven in hun dagelijks leven. Ook wordt een sportdag georganiseerd in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation en de voorlichting verbeterd aan kinderen met een chronische ziekte.

Maanlandschap

De Mont Ventoux is bekend vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale 'maanlandschap'. De top van de kale berg ligt op 1912 meter. Het beklimmen van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk is voor veel ervaren wielrenners al een zware klus. "Laat staan voor jongeren die bijna nooit op een wielrenfiets hebben gezeten. Het was een hele zware beklimming. In totaal hebben we tien uur aan een stuk gefietst en met succes. Ze haalden allemaal minimaal twee keer de top van de berg. Een prestatie van formaat", vertelt Ronald Verschuren, vestigingsdirecteur van het 2College Cobbenhagenlyceum, die zelf ook op de pedalen ging staan met de leerlingen.

De leerlingen brachten het geld bijeen door het houden van een spinningmarathon, valentijnsactie, dictee, sponsorloop en met donaties van familie en vrienden. Voorgaande jaren beklommen leerlingen van het 2College Cobbenhagenlyceum al de Alpe d'HuZes en de Mont Ventoux, achtereenvolgens in strijd tegen kanker en de spierziekte ALS. Dit jaar kozen ze voor een kleinschaligere actie met een eigen gekozen goed doel.

Kinderarts Joost Bonenkamp krijgt de cheque van de leerlingen 2College Cobbenhagenlyceum (v.l.n.r.): Glenn Dekker, Saar Anemaat, Gerben van Rijsewijk, Davy van de Sande en Jasper van Tongeren.